Aanleg proef gevelstrook in de Oudestraat

Op het nieuwe Koopmansplein zorgt een gevelstrook straks voor een goede aansluiting tussen de gebouwen en het plein. De gevelstrook is een stuk bestrating van ongeveer 1,7 meter breed. Hier is plaats voor bijvoorbeeld terrassen en uitstallingen. En op plekken waar geen winkelgevels zijn, is hier ruimte voor fietsenstallingen.

Zo kunnen we het plein gemakkelijk aanpassen bij wisselingen in huurders. Door alle losse objecten in een vaste strook naast de gevels te plaatsen, blijft er naast deze strook voor iedereen, en vooral voor de mensen die minder mobiel zijn, genoeg obstakelvrije loopruimte over.

Proef gevelstrook

Deze week wordt er een proef gevelstrook aangelegd in de Oudestraat, tegenover Scapino. Hiermee test aannemer Dusseldorp of de bedachte materialen en het legpatroon in de praktijk goed uitpakken en of dit goed past bij de rest van de nieuwe bestrating die al op proef in dit gedeelte van de Oudestraat ligt. Daarnaast zijn er woensdag opnieuw proefsleuven gegraven op het Koopmansplein om meer inzicht te krijgen in de exacte ligging van kabels en leidingen en worden er milieuonderzoeken uitgevoerd.


Bericht delen