Een corona proof Binnenstad; na succesvolle eerste pilot een tweede stap met looprouteaanduiding

Binnenstadsorganisatie Vaart in Assen werkt met een anderhalve meter stappenplan aan een veilige en aangename binnenstad. Na de succesvolle proef met vier mobiele handenwas-units in de binnenstad van Assen, is het tijd voor de volgende stap van het anderhalve meter stappenplan: een bewustwordingscampagne. Op twee drukke locaties in Assen wordt met straatstickers en de inzet van gastdames aandacht gevraagd voor een veilig en aangenaam bezoek aan de binnenstad.

Hygiëne en afstand houden zijn belangrijke maatregelen om het coronavirus niet verder te verspreiden. Met de mobiele handenwas-units leveren we een bijdrage aan extra hygiëne. De proef is succesvol afgerond, de units worden veel gebruikt. De lokale ondernemers zijn er erg blij mee. “Ik vind het een goed signaal dat je veilig de binnenstad in kunt komen. Het is een mooie eerste stap” geeft ondernemer Martin Speelman van Run2Day Assen aan.

Bewustwordingscampagne
Op zaterdag 16 mei start Vaart in Assen in de winkelstraat van Mercurius en de Oudestraat met een tweede proef: een bewustwordingscampagne met looprouteaanduiding. Er worden straatstickers geplaatst op de grond met houd rechts aan en geef elkaar ruimte. Ook worden gastdames ingezet om op een gastvrije manier voor bezoekers een veilig winkelbezoek te creëren. Binnenstadregisseur Kjeld Vosjan: “We merken dat het langzaam wat drukker
wordt in de stad. Dat is natuurlijk goed voor de ondernemers in deze moeilijke tijden. Maar we moeten er met elkaar wel voor zorgen dat we voldoende afstand houden en alle bezoekers op een aangename manier kunnen ontvangen. Met deze bewustwordingscampagne willen we loopstromen zoveel mogelijk scheiden en ruimte voor elkaar creëren. Ruimte hebben we in Assen, laat dat nu eens goed van pas komen in deze tijd."

Uitbreiding als het goed verloopt
“Als de bewustwordingscampagne goed wordt ontvangen, kijken we naar uitbreiding in tijd en locaties. Door Koninklijke Horeca Nederland afdeling Assen wordt vooruitlopend op de opening van de terrassen op 1 juni, samen met de gemeente Assen, gekeken naar extra terrasruimte. Dit zorgt, in combinatie met de heropening van culturele instellingen, voor meer bezoekers waar we blij mee zijn. Dan kijken we ook verder naar ruimte voor voetgangers, bijvoorbeeld door fiets- of autoverkeer anders te faciliteren, we onderzoeken momenteel de mogelijkheden samen met de gemeente”, aldus Kjeld Vosjan.

Bericht delen