Fietsparkeercampagne van start in binnenstad Assen

Afgelopen weekend zijn we, Vaart in Assen en gemeente Assen, gestart met een fietsparkeercampagne. Doel van de campagne is om bezoekers te wijzen op alle stallingsmogelijkheden die er zijn in de binnenstad om daarmee een “fiets tsunami” op drukke plekken te voorkomen. De campagne bestaat uit de inzet van gastdames en -heren die fietsparkeerders op hotspots met een flyer wijzen op andere mogelijkheden om de fiets te stallen in de binnenstad. Daarnaast is een bewaakte tijdelijke pop-up stalling in het pand op de hoek Oudestraat-Nieuwe Huizen.

Kjeld Vosjan van binnenstadsorganisatie Vaart in Assen hierover: “We willen natuurlijk allemaal zo dicht mogelijk bij de winkel de fiets kwijt, maar dat wordt zeker op drukke tijden een puinhoop en kan eigenlijk niet meer. We willen bezoekers daarom graag wijzen op de fietsparkeerplekken die er nog meer zijn. Gaat vooral ook om mensen bewust te maken van de mogelijkheden. Ik zou het zonde vinden als ons nieuwe Koopmansplein straks met de ijsbaan vol staat met fietsen. Terwijl we 50 meter verderop in DNK een prachtige en gratis fietsenstalling hebben. We willen bezoekers met een flyer wijzen op deze stalling en de stalling onder parkeergarage Mercurius aan de Minervalaan (Bicicletteria). Beide zijn gratis te gebruiken. Hier zijn ook nog voorzieningen als oplaadpunten en Bicicletteria heeft zelfs een reparatiedienst voor kleine reparaties”.

Tot slot hebben we tot en met 8 januari aan de oostkant van de binnenstad op de hoek Oudestraat-Nieuwe Huizen een gratis inpandige pop up fietsenstalling in het voormalige pand van de Adam Brand Store. Zodat je ook aan deze kant van de binnenstad je fiets veilig en droog kan stallen. De stalling is niet alle dagen open, de openingstijden zijn te vinden op Dit is Assen

Bericht delen