Koopmansplein

Veel mensen vinden het Koopmansplein nu geen gezellig plein. Daar willen we graag wat aan doen. Zodat het plein het nieuwe winkelhart van de binnenstad wordt. Waar niet alleen winkels zijn, maar waar ook van alles te doen en te beleven is.

Hoe gaan we dat doen?

We pakken het Koopmansplein samen aan. Zo zorgt de gemeente dat het plein een nieuw uiterlijk krijgt. De gebouwen om het plein zijn van verschillende vastgoedpartijen. Zij kunnen hun panden vernieuwen of verbouwen of aan nieuwe ondernemers verhuren. Ook de ondernemers zelf dragen hun steentje bij. Bijvoorbeeld door te zorgen dat er van alles te doen is op en rond het plein.

Zo gaat het nieuwe plein eruitzien!

Meer dan 10.000 Assenaren en Asser ondernemers hebben in juni 2019 hun favoriete Koopmansplein gekozen uit vier ontwerpen. Winnaar was het ontwerp 'Waar oud en nieuw elkaar ontmoeten’ van OKRA Landschapsarchitecten uit Utrecht.

Mijn Koopmansplein

Basis voor de ontwerpen waren de uitgangspunten uit het Programma van Eisen. Voorafgaand hebben met de actie 'Mijn Koopmansplein' vele Assenaren, ondernemers, culturele instellingen en vastgoedeigenaren ideeën ingediend voor het plein. Deze hebben we verwerkt in 3 hoofdthema's en 16 puzzelstukjes.

Hoe verder?

De komende maanden treffen we allerlei voorbereidingen voor de aanleg van het nieuwe Koopmansplein. Denk bijvoorbeeld aan het maken van het defnitieve ontwerp (met ook alle technische aspecten) van het plein samen met de ontwerper en de aannemer. Via het laatste nieuws op deze site houden we je op de hoogte. Omdat we ook rekening moeten houden met het TT Festival gaat - zoals het er nu uitziet - na de zomer van 2020 de schop echt in het plein. 

Bekijk hier het filmpje van het winnende ontwerp:

Bericht delen