Op weg naar een ‘corona proof’ Binnenstad Assen

Deze week beginnen we met een bredere aanpak binnen de coronamaatregelen om bezoekers in de binnenstad op een veilige manier te ontvangen. Daarvoor starten we woensdag 29 april met een proef met mobiele wasbakken op vier locaties in de binnenstad. Hierdoor is het mogelijk voor bezoekers om met schone handen de binnenstad niet alleen in te komen, maar ook te verlaten. Het initiatief voor de wasbakken komt vanuit Vaart in Assen.

“Als ‘corona proof binnenstad’ moet de binnenstad van Assen veiliger worden ingericht”, aldus Kjeld Vosjan, Binnenstadsregisseur voor Vaart in Assen. "Door het mooie weer van de afgelopen tijd merken we dat mensen vaker de binnenstad bezoeken voor een gerichte boodschap. We willen hier als binnenstad op voorbereid zijn en de mensen op een veilige, maar ook aangename manier ontvangen.”

Gastheren en –dames
Kjeld vervolgt; “Ondernemers in Assen hebben in hun zaak veelal zelf maatregelen genomen in de strijd tegen corona, maar ook in de straten en parkeergarages moeten we een veilig en prettig bezoek kunnen garanderen. Denk daarbij aan looproutes of -richtingen, fietsen stallen op gepaste afstand en wellicht in de toekomst extra ruimte voor terrassen. Maar ook ervoor zorgen dat de 1,5 meter regel voldoende wordt toegepast op locaties met bijvoorbeeld tijdsvakken of gastheren en -dames die op deze manier zorgen voor een veilig en aangenaam bezoek aan onze binnenstad.” Vaart in Assen werkt momenteel deze ideeën uit.  De proef met de mobiele wasbakken is een eerste maatregel. Als de proef succesvol is, wordt deze verlengd en/of uitgebreid. “We verwachten dat de hygiëne maatregelen die nu gelden ook na 20 mei nog van kracht zullen zijn. Met deze wasbakken komen we daar al voor een deel aan tegemoet. Tot die tijd hopen we dat mensen die nu voor een gerichte boodschap naar de binnenstad komen, zich veiliger voelen doordat ze bij binnenkomst en bij het naar huis gaan hun handen kunnen wassen.”

Proeflocaties
De proefopstellingen worden in samenwerking met lokale ondernemers getest op de volgende locaties:

  1. SPAR City, Noordersingel 9, 9401 JV Assen
  2. Mannenmode De Rooij, Marktstraat 1, 9401 JE Assen
  3. Run2Day, Ceresstraat 7, 9401 DR Assen
  4. Image Lijstenmakerij, Mercuriusplein 60, 9401 DL Assen

Bericht delen