Programma van Eisen Koopmansplein

In 2018 zijn ongeveer 600 ideeën binnengekomen voor Mijn Koopmansplein. De ideeën zijn samen met ondernemers, inwoners, vastgoedeigenaren en culturele partners vertaald naar de belangrijkste uitgangspunten en ambitie voor het nieuwe plein. Dit is verwerkt in een Programma van Eisen. De hoofdlijnen van dit programma vind je in deze special.

Hoe verder?

De gemeenteraad bespreekt in februari het Programma van Eisen en neemt een besluit over het beschikbaar stellen van uitvoeringskrediet voor de plannen. Daarna nodigen we een aantal ontwerpbureaus uit om op basis van het Programma van Eisen een schetsontwerp van het nieuwe plein te maken. Rond juni 2019 mogen alle Assenaren stemmen op de ontwerpen. Het ontwerp met de meeste stemmen wint en wordt uitgevoerd.

Ontwikkelingen rond het plein

De ontwerpers gaan aan de slag met de inrichting van het plein zelf. Maar ook rond het plein zijn er allerlei ontwikkelingen. Zo is het Forum onlangs verkocht en wordt het voormalige V&D-pand verdeeld in kleinere units met een nieuwe gevel. Binnenstadsorganisatie Vaart in Assen werkt aan een activiteitenprogramma voor het plein.

Meer informatie

Programma van Eisen Koopmansplein

Special Programma van Eisen Koopmansplein

Raadsvoorstel Koopmansplein

Bericht delen